Lokale doelen

De Rotary Clubs in Delft willen zoveel mogelijk ophalen voor twee doelen:

Onze lokale doelen:

De DVA Delft; Delftse Vakantie Activiteiten; De Delftse Vakantie Activiteiten is een groep jonge vrijwilligers die sport- & spelactiviteiten organiseert in de natuur voor alle kinderen in Delft. In een wisselwerking moeten zij zich tijdens vakanties en op andere vrije dagen op recreatieve wijze kunnen ontplooien en ontwikkelen. Alle activiteiten zijn er op gericht verschillende jongeren en kinderen uit Delft bij elkaar te brengen, zodat iedereen zich gelijk voelt.

Elk jaar organiseert de Delftse Vakantie Activiteiten het grote KinderZomerFeest. Dit is een project waar 70 jonge vrijwilligers verschillende spellen organiseren en begeleiden voor dagelijks 350 (!) kinderen. Met verschillende spellen als levend stratego, dierengeluidenspel, vossenjacht, sportworkshops en knutselactiviteiten is er voor ieder kind een hoop leuks te beleven! De activiteiten zijn alleen overdag, dus zonder overnachting!

Het KinderZomerFeest is er voor alle kinderen van 4 t/m 12 jaar oud. Daarnaast heeft de Delftse Vakantie Activiteiten ruimte voor een speciale groep kinderen die t.b.v. een beperking extra aandacht nodig hebben. Deze kinderen zijn 7 t/m 18 jaar oud.

Het andere lokale doel is de Kindertuinen Delft

Wat een feest om elke week met meer dan 200 kinderen de natuur te ontdekken! De vrijwilligers, van de Kindertuinen Delft, beleven met de kinderen de magie van de natuur: 3 aardappelen in de grond, 3 kilo in je oogstmand.

Op een kindertuin maken kinderen kennis met de natuur en met ons voedsel. Ze leren stapsgewijs en heel praktisch dat een tuin niet zo maar een bak aarde is met wat mooie planten erin, maar een levend geheel. Dat alle beestjes en plantjes met elkaar samenwerken om ons voedsel te laten groeien. Dat is belangrijk want kinderen krijgen zo meer waardering voor de natuur. Zonder regenwormen geen losse grond waar de plantenwortels zo van houden en zonder bijen geen pompoen! Naast natuureducatie organiseren de vrijwilligers nog veel meer leuke activiteiten, zoals bijvoorbeeld, kruidenboter maken, pizza bakken en een lampionnen tocht als afsluiting van het seizoen.