Informatie en veel gestelde vragen

We starten zondag 15 december vanaf 13.15 uur met de activiteiten rond een leuke sponsorloop waarbij je twee goede doelen steunt; De Delftse Vakantie Activiteiten en de Kindertuinen Delft

Inschrijven (bestellen van je pak en/of doneren? Klik hier!
Hele programma? Klik hier!
Sponsoren? Klik hier!
Afhaalpunt pakken? Klik hier!

OVERIGE VRAGEN:

Waarom Rotary Santarun? 1.Voor het goede doel.

Dit jaar zijn er twee goede doelen: Stichting Delftse Vakantie Activiteiten en de Kindertuinen Delft 

2.Voor de fun: samen hardlopen of gezellig wandelen in kerstsfeer met vrienden, familie, collega’s; verkleed als kerstman/kersvrouw

Waarom in Delft? Het is een leuk en origineel evenement waar alle Delftenaren en mensen uit omliggende gemeenten vast graag aan mee willen doen.

Het schitterende oude centrum van Delft in kerstsfeer is dé perfecte omgeving voor rennende mensen in rood-witte kerspakken.

Is er elk jaar een Rotary Santarun? Op meerdere plaatsen in Nederland worden al enkele jaren SantaRuns georganiseerd, en nu voor het derde jaar in Delft. Maar het enthousiasme van onze clubs, van inwoners, bedrijven, scholen, sponsors en de gemeente belooft het een jaarlijkse traditie te worden.
Wat is het goede doel? Dit jaar zijn er twee goede doelen: Stichting Delftse Vakantie Activiteiten en de Kindertuinen Delft 
Waarom juist deze goede doelen? Helaas hebben er nog steeds veel kinderen in onze gemeente geen mogelijkheid om op vakantie te gaan. Zij kunnen mee doen aan de activiteiten van de Delftse Vakantie Activiteiten. De Rotary Clubs uit Delft vinden het belangrijk dat deze kinderen ook een leuk tijd beleven.

Op de Kindertuinen in Delft maken kinderen kennis met de natuur en met ons voedsel. Ze leren stapsgewijs en heel praktisch dat een tuin niet zo maar een bak aarde is met wat mooie planten erin, maar een levend geheel. Dat alle beestjes en plantjes met elkaar samenwerken om ons voedsel te laten groeien. Dat is belangrijk want kinderen krijgen zo meer waardering voor de natuur. Zonder regenwormen geen losse grond waar de plantenwortels zo van houden en zonder bijen geen pompoen!
De Rotary Clubs uit Delft vinden het belangrijk dat ook onze toekomstige generatie de natuur leren waarderen.

Hoeveel geld wordt er ingezameld? Door de bijdragen van de deelnemers en van sponsors proberen we zoveel mogelijk geld bij elkaar te lopen. In 2018 hebben we  met elkaar 10.000,- euro opgehaald!
Mag ik zelf ook geld inzamelen voor het goede doel / mag ik mezelf laten sponsoren om zo meer geld op te halen voor het goede doel? Natuurlijk! De Goede Doelen kunnen alle bijdragen goed gebruiken. Als jij je prestatie extra wil laten sponsoren door vrienden, ouders of collega’s dan verwelkomen we je bijdrage met open armen. Je bijdrage nemen we graag ontvangst op rekening NL81 RABO 0358 2466 60.t.n.v. Stichting Campagne, Delft.Via het inschrijfformulier kun je ook extra doneren!
Is het toegestaan om met een eigen pak te lopen, zelf te bedrukken of andere (gesponsorde) kleding aan de trekken? Nee, je kunt alleen deelnemen in het bij ons aangeschafte kerstpak. Of het pak van vorig jaar maar wel met een recent startnummer. Dat maakt het niet alleen extra leuk maar ook zichtbaar dat jij bijdraagt aan ons doel!
Wie mag er meelopen met de SantaRun? Iedereen die kan lopen. Leeftijd maakt niets uit. Hoe jong of oud je bent, is onbelangrijk. Hoe snel of hard je kan lopen is nog onbelangrijker. Het gaat om het plezier. Zelfs een wandeltempo mag, als je maar om 15.30 uur bij de finish bent! Dus je ben je 6, 16, 36 of 86, schrijf je in en doe mee! Met je vrienden, familie, collega’s, team- of klasgenoten of welke andere gezellige groep je maar kan bedenken.
Is er een leeftijdsgrens voor deelname? Zie hierboven. NEE, er is geen leeftijdsgrens. Als je maar de 3 kilometer kunt afleggen binnen een uur.
Zijn er prijzen te winnen? Het is voor de gezelligheid en het is geen wedstrijd.
Hoeveel kost het om mee te doen? €12,50 Daarvoor krijg je een kerstmannenpak (ook geschikt voor vrouwen en er zijn kindermaten te krijgen) om de SantaRun te lopen. Ook ontvang je daarbij een startnummer (sticker) en een stempelkaart. Het pak mag je houden! Bij de finish krijgt iedereen een medaille als aandenken.
Kan ik als bedrijf of (sport)team deelnemen? Graag! Elk bedrijf of team kan net zoveel mensen inschrijven als het wil. Elke deelnemer krijgt van de SantaRun Delft een kerstmannenpak.
We geven geen korting voor groepen; we zien graag dat iedereen evenveel bijdraagt aan het goede doel.
Er is ook een mogelijkheid om de Rotary Santarun te sponsoren neem dan vooral contact op met ons!
Wat is het programma van de dag? We verzamelen vanaf 13.15 uur op de Burgwal en starten 13.45 uur de warming-up. Het startsein is om 14.00 uur met de bekendmaking van het opgehaalde bedrag.De laatste deelnemers verwachten we om 15:30 uur aan de finish waar een slotwoord zal zijn. Maar we gaan daarna nog gewoon door hoor! Er is lekkere warme chocolademelk en soep op de Burgwal. Met leuke muziek en extra activiteiten maken we er weer een leuk feestje van!
Welke maat is mijn kerstpak?

Ik heb al een pak van vorig jaar

Er zijn 2 maten: 1 voor kinderen (tot ca 1 meter 35), 1 voor volwassenen. Mocht je nu al een pak hebben van vorig jaar en die opnieuw willen gebruiken; haal dan alleen je startnummer op, dan zorgen wij ervoor dat je pak  een goede bestemming krijgt!
Hoe kom ik aan mijn kerstmannenpak? Na je online inschrijving via deze site, krijg je via e-mail een bewijs van betaling en een deelnemersnummer.

Daarmee ga je naar de uitgiftepunten  waar je (na het tonen van je deelnamebewijs) je eigen kerstmannenpak mee krijgt. Dat pak mag je houden na de SantaRun!

Op lichtjesavond staan we op de Choorstraat bij Kantoorvakhandel AJ Prins en dan verkopen we ook kerstpakken tegen contante betaling!

Je kunt je pak bij de volgende afhaalpunten ophalen vanaf 1 december (staat ook op je ticket):

TU Delft Library, Prometheusplein 1, 2628 ZC  Delft. Openingstijden: hele week van 08:00 tot 24:00 uur (tot 13 dec)

Kantoorvakhandel AJ Prins, Choorstraat 4, 2611 JG Delft. Openingstijden: winkeltijden (tot 13 dec)

DOK Bibliotheek Voorhof, Duke Ellingtonstraat 203, 2625GC Delft. Openingstijden: maandag tm vrijdag van 14:00 tot 17:30 uur, zaterdag van 10:00 tot 13:00 uur, zondag gesloten (tot 13 dec)

Daarna kun je je pak nog voor de start ophalen (wees vooral op tijd!)

Waar kan ik me inschrijven? Inschrijven doe je via de pagina Inschrijven op onze website en je betaalt gelijk via iDEAL.
Kan ik ook zonder internet inschrijven? Dat is alleen mogelijk op lichtjesavond waar je contant een pak kan kopen. We staan dan in de Choorstraat. Of op de 15e bij de infostand maar op = op!
Als ik niet kan meedoen (ziekte of afwezigheid), kan ik dan mijn geld terug krijgen? Helaas is het niet mogelijk om inschrijvingen te annuleren en je betalingen te retourneren. Tip: Geef je pak aan een bekende en laat die meelopen.
Hoe lang is het parcours en waar is het? 3 km door het centrum van Delft, onderweg zijn er een aantal stempelposten waar je langs moet.

Zie voor de route de plattegrond